Pekingská kachní polévka

Tisk
( 2 volby ) Ingredience:
120 g kachního masa z prsou
220 g pekingského zelí
850 ml kachního nebo kuřecího vývaru
1 lžíce suchého cherry nebo rýžového vína
1 lžíce světlé sójové omáčky
2 stroužky česneku
špetka mletého badyánu
1 lžíce sezamu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky
sůl

Popis přípravy:

Kachní prsa stáhneme a maso nakrájíme na kostičky. Kůži ani případný tuk nepoužijeme. Listy pekingského zelí nakrájíme ostrým nožem na nudličky. Kachní nebo kuřecí vývar nalijeme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Přilijeme cherry nebo rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme nakrájené kachní maso a pekingské zelí a vaříme zhruba 15 minut. Do polévky vmícháme prolisovaný česnek a badyán, podle chuti osolíme a vaříme ještě 10-15 minut. Kachní maso musí být křehké. Na předehřáté pánvi se silným dnem nebo ve woku opražíme za stálého míchání sezamové semínka, nesmějí však zhnědnout. Sezamová semínka vmícháme zároveň se sezamovým olejem a nakrájenou petrželkou do polévky. Hotovou polévku servírujeme do nahřátých misek.