Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Pekingská kachna

Tisk
( 16 volby ) Ingredience:
1 kachna bez drůbku
3 lžíce suchého sherry
3 lžíce čirého medu
3 lžíce sójové omáčky
Čínské placičky:
275 g hladké mouky
200 ml vařící vody
2 lžíce sezamového oleje
Ozdoba:
6 jarních cibulek
½ okurky
90 ml omáčky hoisin, posypané sezamovými semínky
6 střapců z jarních cibulek

Popis přípravy:

Z břišní dutiny odstraníme všechno sádlo. Kachnu dáme do mísy a polijeme vroucí vodou. Zevnitř i zevně ji osušíme, potřeme ji sherry, dlouhý provázek uvážeme za kůži od krku a kachnu na 4 hodiny pověsíme na chladné větrané místo, aby kůže oschla. Smícháme sójovou omáčku s medem, kachnu směsí potřeme a na další 4 hodiny ji pověsíme ať kůže znova  oschne. Kachnu položíme na prsa na pekáč s roštem a 25 minut ji dohněda pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Potom ji otočíme a pečeme 1-1,25 hodiny doměkka. Mezitím připravíme těsto na placičky: do mísy nasypeme prosetou mouku, přilijeme vroucí vodu a uhněteme hladké a měkké těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut stát. Těsto znova 5 minut hněteme a vytvoříme z něj váleček o průměru 2,5 cm. Ten rozkrájíme na 18 kousků, z nichž vytvarujeme kuličky. Do misky nalijeme sezamový olej. Vezmeme dvě kuličky těsta, polovinu jedné namočíme do oleje a přimáčkneme ji naolejovanou stranou ke druhé kuličce. Dlaněmi kuličky rozmáčkneme na placku o průměru 15 cm. Rozpálíme olej a dvojitou placičku na ní z jedné strany asi minutu opékáme. Potom ji obrátíme a minutu opékáme na druhé straně. Opečenou dvojitou placičku rozdělíme opět na dvě jednoduché. Kachnu necháme asi 15 minut stát. Mezitím vyrovnáme placičky do pařáku a 10 minut je upravujeme v páře. Maso z kachny nakrájíme na drobné kousky a podáváme je s plackami, jarními cibulkami, okurkou a omáčkou hoisin, zdobíme cibulkovými střapci.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ovesná kaše s mlékem a fíky

Ingredience:
40 g ovesných vloček
70 g fíků
15 g mandlí
250 ml mléka
30 g granátového jablka
1 lžička chia semínek

Popis přípravy:

Ovesné vločky vaříme v mléce, dokud nenabobtnají. Následně přidáme nakrájené fíky a mandle a posypeme jadérky z granátového jablka a chia semínk.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:8 Kategorie - Snídaně

Pečený česnek na tymiánu

Ingredience na 4 porce:
4 velké palice česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
8 snítek tymiánu

Popis přípravy:
Troubu zapneme na 180°C. Z palic sloupneme vrchní slupku a seřízneme jim horní část, aby se všechny stroužky částečně odkryly (hodně velké palice můžeme přepůlit). Lehce posypeme solí, mletým pepřem a zakápneme olivovým olejem. Zabalíme s polovinou tymiánu do alobalu a pečeme 40 minut doměkka. Teplotu zvýšíme na 220°C, česnek vyjmeme z alobalu a ještě asi 4 minuty dopečeme. Takto... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Přílohy

Asijský salát s melounem

Ingredience na 4 porce:
500 g kuřecích stehenních řízků
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
šťáva a kůra z 1 limetky
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce sezamových semínek
500 g vodního bezpeckového melounu
4 jarní cibulky
čerstvý koriandr
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. V misce promícháme se sójovou omáčkou, medem a šťávou a kůrou z limetky. Dochutíme solí a pepřem a na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova. Ještě teplé obalíme v sezamových semínkách. Meloun... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:25 Kategorie - Drůbeží a rybí saláty

Dýňová polévka s kaštany a klíčky

Ingredience na 4 porce:
2 kg dýně hokkaido
sůl a pepř
1,5 l zeleninového vývaru
muškátový oříšek
2 lžíce olivového oleje
250 g kaštanů
šálek ředkvičkových klíčků

Popis přípravy:
Dýni hokkaido neloupeme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na menší, stejně velké kusy. Rozložíme na pekáč, dobře osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a promícháme s olejem. Pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut doměkka. Dýni s vývarem rozmixujeme dohladka. Podle toho, jak hustou polévku chceme, přidáme vývar. A na závěr... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:24 Kategorie - Recepty na Vánoce

Segedínský guláš s vepřovou plecí

Ingredience na 4 porce:
40 g sádla
3 cibule
2 stroužky česneku
1 kg vepřové plece
30 g hladké mouky
sůl a pepř
kmín podle chuti
20 g sladké papriky
3 bobkové listy
400 g bílého zelí ve sladkokyselém nálevu
250 ml zakysané smetany

Popis přípravy:
Na sádle orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená maso, orestujeme a zaprášíme moukou. Osolíme, opepříme, přidáme koření a za občasného podlévání dusíme 60 minut. Přidáme zelí a dusíme 15 minut,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Vepřové guláše



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112443 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101001 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90559 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72137 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63361 Kategorie - Pizza