Čínské jarní nudle

Tisk
( 17 volby ) Ingredience:
5 sušených hub shitake
250 ml horkého zeleninového vývaru
375 g čínských vaječných nudlí
sůl
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce slunečnicového oleje
250 g hrášku
3 stroužky česneku
5 mm čerstvého zázvoru
125 g fazolových výhonků
½ lžičky rozdrcených chilli papriček
Ozdoba:
3 mladé cibulky
2 lžičky nasekaného čerstvého koriandru
2 lžičky sezamového oleje

Popis přípravy:

Do mísy dáme houby, zalijeme je horkým zeleninovým vývarem a necháme je asi 30 minut bobtnat. Houby scedíme, tekutinu z hub scedíme přes sítko s papírovým ubrouskem, aby se odstranil všechen písek a tekutinu uchováme. Houby vymačkáme a nakrájíme ji na tenké nudličky. Nudle uvaříme v osolené vodě, ve velkém hrnci. Nudle scedíme a polijeme sójovou omáčkou, promícháme a dáme na stranu. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme houby, hrášek, rozdrcený česnek, oloupaný a rozsekaný zázvor a opékáme 2 minuty. Přidáme fazolové výhonky, rozdrcené chilli podle chuti a 3 lžíce tekutiny z hub. Dusíme 2 minuty. Přidáme vaječné nudle a mícháme 2 minuty, až se úplně prohřejí. Sypeme nakrájenými mladými cibulkami, nasekaným koriandrem a pokapeme sezamovým olejem.