Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Vídeňský bramborový salát

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
600 g brambor uvařených ve slupce
2 svazky ředkviček
½ salátové okurky
1 hladkolisté petrželky
Zálivka:
100 g libové anglické slaniny
2 cibule
1 svazek jarních cibulek
2 lžíce másla
4 nožičky vídeňských párků
100 ml oleje
100 ml octa
100 ml masového vývaru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky zbavíme kořínku a listů, omyjeme je a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechny suroviny vložíme do mísy a promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme, odřízneme kořínky a horní tmavě zelenou část nati a nakrájíme je na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm slaninu. Přidáme cibulky a cibule a krátce osmahneme. Párky nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a opečeme. Podlijeme octem, olejem a masovým vývarem, osolíme a opepříme. Hotovou zálivku nalijeme na brambory s okurkou a ředkvičkami. Salát opatrně promícháme a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Zdobíme omytou a okapanou petrželkou.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mleté maso pečené na zelí

Ingredience:
500 g kysaného zelí
500 g mletého masa
600 g brambor
sůl a mletý pepř
kmín
majoránka
250 ml smetany na vaření
olej

Popis přípravy:

Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:172 Kategorie - Mleté maso

Kuře v rýži na leču

Ingredience:
1 kuře
grilovací koření
olej
330 g zeleninového leča
2 cibule
1 hrnek rýže
1,75 hrnku vody
sůl
kari
mletá paprika

Popis přípravy:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na 8-10 menších kousků. Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelijeme je lečem. Všechno zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, poprášíme mletou paprikou a kari. Zalijeme vodou a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:23 Kategorie - Drůbeží maso

Kuře na cibuli

Ingredience:
1 kuře
800 - 1000 g brambor
5 - 6 cibulí
sůl
drcený kmín
koření na kuře
1 vejce
1 lžíce mléka
olej

Popis přípravy:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme do něho na osminky pokrájené oloupané brambory. Osolíme je a posypeme kmínem. Brambory zasypeme vrstvou na kolečka pokrájené cibule. Na ni naskládáme porce masa ze všech stran osolené a posypané kořením. Pokropíme 2 lžícemi oleje. Přiklopíme a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Drůbeží maso

Kuřecí stehna po řecky

Ingredience:
1 kg brambor
2 cibule
2 mrkve
1 jablko
4 stroužky česneku
grilovací koření
2 lžíce plnotučné hořčice
4 kuřecí stehna
kari koření
strouhaný sýr

Popis přípravy:
Brambory, cibuli, mrkev a jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný nadrobno, grilovací koření, hořčici a promícháme. Maso osolíme, posypeme kari a grilovacím kořením. Plech vymastíme, na dno dáme bramborovou směs, na to maso. Můžeme nechat tak hodinku odležet. Pečeme asi hodinu a před... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:31 Kategorie - Drůbeží maso

Irský hrnec

Ingredience:
600 g vepřového masa (plecko, kýta)
600 g brambor
2 velké mrkve
2 velké cibule
4 stroužky česneku
sůl
tymián
drcený bobkový list
2 hrnky vývaru
1 lžíce sádla

Popis přípravy:
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní ingredience na poloviny. Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem. Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:42 Kategorie - Vepřové maso



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84121 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:79320 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:48737 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(8) Zobrazení:46133 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36461 Kategorie - Palačinky a lívance