Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Vídeňský bramborový salát

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
600 g brambor uvařených ve slupce
2 svazky ředkviček
½ salátové okurky
1 hladkolisté petrželky
Zálivka:
100 g libové anglické slaniny
2 cibule
1 svazek jarních cibulek
2 lžíce másla
4 nožičky vídeňských párků
100 ml oleje
100 ml octa
100 ml masového vývaru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky zbavíme kořínku a listů, omyjeme je a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechny suroviny vložíme do mísy a promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme, odřízneme kořínky a horní tmavě zelenou část nati a nakrájíme je na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm slaninu. Přidáme cibulky a cibule a krátce osmahneme. Párky nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a opečeme. Podlijeme octem, olejem a masovým vývarem, osolíme a opepříme. Hotovou zálivku nalijeme na brambory s okurkou a ředkvičkami. Salát opatrně promícháme a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Zdobíme omytou a okapanou petrželkou.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Treska se zeleninou a bylinkami

Ingredience:
600 g tresky pitvané bez hlavy
125 ml suchého bílého vína
2 menší cibule
2 mrkvy
1 lžíce kopru
1 citrón
1 lžíce estragonu a petrželové natě
máslo
sůl a bílý mletý pepř

Popis přípravy:
Na pracovní desku rozložíme plát alobalu s tím, že délku přizpůsobíme velikosti ryby. Z alobalu uděláme vaničku, do které vložíme tresku. Důkladně osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Takto připravenou... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:96 Kategorie - Ryby a mořské plody

Závitky s houbami a špenátem

Ingredience na 4 porce:
4 plátky krůtích prsou
200 g žampionů nebo hlívy
200 g mraženého listového špenátu
2 stroužky česneku
1 cibule
sójová omáčka
olivový olej
sůl

Popis přípravy:
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme houby a krátce podusíme. Rozmražený a nadrobno nakrájený špenát přimícháme k houbám, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti sójovou omáčku. Za stálého míchání podusíme a odstavíme-... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:18 Kategorie - Drůbeží maso

Pomazánka s celerem a mrkví

Ingredience na 4 porce:
1 celer
1 cibule
5 natvrdo uvařených vajec
5 středně velkých sterilovaných okurek
½ citrónu
150 g majonézy
smetana dle potřeby
sůl a pepř

Popis přípravy:
Očištěný celer, okurky a vajíčka nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, vše spolu promícháme s majonézou, smetanou a ochutíme mletým černým pepřem, solí a citrónem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:15 Kategorie - Pomazánky

Kedlubnový salát se žampiony

Ingredience:
500 g kedluben
1 cibule
60 ml bílého vína
60 ml masového vývaru
100 g žampionů
2 žlutá rajčata
2 červená rajčata
2 balení řeřichy
1 svazek máty
Zálivka:
125 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
šťáva z 1 citrónu
špetka cukru

Popis přípravy:

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky, dáme do hrnce, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme bílým vínem a masovým vývarem a 10-15 minut zvolna dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Vývar se zeleninou a s nudlemi

Ingredience na 4 porce:
500 g kuřete
5 kuliček celého černého pepře
3 kuličky nového koření
1 oloupaný stroužek česneku
½ zelené papriky
1 cibule
150 g směsi čerstvé nakrájené kořenové zeleniny
2 mrkve
1 petržel
50 g celeru
50 g pórku
150 g brokolice
1 lžíce nasekané petrželové natě
2 hrsti uvařených širokých nudlí
sůl

Popis přípravy:
Umyté kuře vložíme do hrnce s 2 litry studené vody. Přidáme koření, česnek, očištěnou papriku, cibuli, směs nakrájené kořenové... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:20 Kategorie - Vývary



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:81893 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:75991 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:47623 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:40840 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35588 Kategorie - Palačinky a lívance