Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Vídeňský bramborový salát

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
600 g brambor uvařených ve slupce
2 svazky ředkviček
½ salátové okurky
1 hladkolisté petrželky
Zálivka:
100 g libové anglické slaniny
2 cibule
1 svazek jarních cibulek
2 lžíce másla
4 nožičky vídeňských párků
100 ml oleje
100 ml octa
100 ml masového vývaru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky zbavíme kořínku a listů, omyjeme je a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechny suroviny vložíme do mísy a promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme, odřízneme kořínky a horní tmavě zelenou část nati a nakrájíme je na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm slaninu. Přidáme cibulky a cibule a krátce osmahneme. Párky nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a opečeme. Podlijeme octem, olejem a masovým vývarem, osolíme a opepříme. Hotovou zálivku nalijeme na brambory s okurkou a ředkvičkami. Salát opatrně promícháme a uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Zdobíme omytou a okapanou petrželkou.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zelný závin se žampiony

Ingredience:
1 balíček listového těsta
150 g nakrájených žampionů
1 kg kysaného zelí
2 malé cibule
1 žloutek
olej
sůl
kmín

Popis přípravy:

Žampiony a zelí podusíme zvlášť na cibulce na trošce oleje, houby solíme až na závěr, a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme a poklademe podušeným zelím s houbami. Těsto stočíme do závinu, potřeme žloutkem a posypeme kmínem. Zapečeme v troubě dozlatova. Hotový závin nakrájíme na řezy, které můžeme podávat teplé nebo studené, nejlépe se zeleninovým... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:6 Kategorie - Slané záviny

Zelný prejt

Ingredience:
250g zelí
200 g salámu
2 žemle
mléko
1 cibule
2 vejce
sůl a pepř
majoránka
mletý zázvor
3 stroužky česneku
sádlo
strouhanka

Popis přípravy:
Nakrájené zelí spaříme, necháme okapat a poté smícháme s hrubě mletým salámem, v mléce namočenými žemlemi, jemně nakrájenou cibulí, rozšlehanými vejci, solí, kořením a prolisovaným česnekem. Upečeme v sádlem vymazané a strouhankou vysypané misce.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:7 Kategorie - Zeleninové jídla

Zelo-vepřo po čínsky

Ingredience:
1 malá hlávka zelí
200 g libového vepřového bůčku
1 lžička škrobové moučky
1 bílek
1 lžička drceného kmínu
1 lžička soli
1 lžička sójové omáčky
2-3 lžíce vinného octa
olej

Popis přípravy:

Zelí nakrájíme na dlouhé slabší nudličky, podobně i bůček. Maso dáme do misky, kde je zasypeme škrobem, promícháme s bílkem a lžící vody a necháme chvíli odpočinout. Zatím promícháme nálev z octa, sójové omáčky, kmínu  a soli. Do rozpáleného rendlíku máznutého olejem za... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Vepřové maso

Pekingské zelí s hroznovým vínem

Ingredience:
300 g pekingského zelí
300 g hroznového vína
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička medu
špetka soli
cayenský pepř
4 lžíce arašídového oleje
1 lžíce dýňových semínek

Popis přípravy:
Zelí nakrájíme na tenké proužky, bobule vína rozpůlíme a obojí smícháme. Zalijeme zálivkou z citrónové šťávy, medu, soli, pepře a 3 lžic oleje. Na zbylém oleji 3 minuty za stálého míchání opražíme dýňové semínka a salát jimi posypeme.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Zeleninové saláty

Bůček v zelí s rajčaty

Ingredience:
500 g vepřového bůčku
1 kg kysaného zelí
1 větší cibule
1 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
4 rajčata
sůl a pepř
cukr

Popis přípravy:
Bůček rozkrájený na kostky opečeme na osmahnuté cibulce, přidáme pokrájené zelí, podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme bez pokličky. Změklé zelí zaprášíme moukou, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Pikantní varianta: bůček nahradíme uzeným masem, do zelí přidáme lžičku pálivé papriky a rozetřený česnek.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:5 Kategorie - Vepřové maso



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:86264 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:84365 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:52985 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:50556 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(24) Zobrazení:38616 Kategorie - Pizza