Bramborové saláty
Nejčtenějších 5 receptů
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Brokolicový krém
Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny
Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:117138 Kategorie - Krémové polévky
Nepečený dort ze zakysané smetany
Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve
Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:104225 Kategorie - Nepečené dorty
Boloňské špagety s mletým masem
Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra
Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:92516 Kategorie - Těstoviny s masem
Lívance I.
Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk
Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:73615 Kategorie - Palačinky a lívance
Pizza těsto z pizzerie
Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody
Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:65839 Kategorie - Pizza
Nejnovějších 5 receptů
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Guláš z hlívy
Ingredience na 4 porce:
1 kg hlívy ústřičné
500 g cibule
3 lžíce sádla
600-800 ml vody nebo vývaru
3 stroužky česneku
1,5 lžíce sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sušené majoránky
1 lžička kmínu
čerstvá majoránka na ozdobu
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
Popis přípravy:
Hlívu omyjeme, pokrájíme na proužky, cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a osmažíme do světle zlaté barvy. Vsypeme hlívu a zprudka orestujeme.... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:541 Kategorie - Houby
Pečený pstruh s tymiánovými bramborami
Ingredience na 4 porce:
4 čerstvý pstruzi
½ svazku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
2 citróny
800 g brambor
4 snítky čerstvého tymiánu
100 ml rostlinného oleje
sůl a pepř
Popis přípravy:
Brambory oloupeme, nakrájíme na klínky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka. Petržel a česnek nakrájíme nadrobno a promícháme. Citrón nakrájíme na tenké plátky. Ryby osolíme, opepříme, břicha naplníme petrželkou s česnekem a plátky citrónu. Dáme je do pekáčku, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody. Pečeme na... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:508 Kategorie - Ryby a mořské plody
Francouzské brambory s uzeným masem
Ingredience na 4 porce:
750 g brambor
200 g uzeného masa
2 cibule
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl a pepř
pažitka
Popis přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce skoro doměkka, necháme je zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a skládáme do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, končit by... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:501 Kategorie - Večeře
Tyčinky z tvarohového těsta
Ingredience na 50 kusů:
250 g hladké mouky
250 g másla
250 g měkkého tvarohu
špetka soli
vejce na potření
Posypání:
hrubozrnná sůl
sezamové semínko
mletá sladká paprika
nastrouhaný sýr
mák
kmín
Popis přípravy:
Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici hodinu odpočívat. Pracovní plochu poprášíme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Troubu vyhřejeme na 190°C. Ostrým nožem, kráječem na pizzu či rrádýlkem nakrájíme... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:441 Kategorie - Slané pečivo
Špagetové placky s bylinkami
Ingredience na 4 porce:
250 g špaget
2 vejce
120 g čedaru
špetka soli
hrst čerstvé petrželky
hrst čerstvého libečku
olivový olej na smažení
Popis přípravy:
Špagety nalámeme na poloviny a uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme. V míse prošleháme vajíčka, přimícháme nastrouhaný sýr, sůl, pozor na slanost sýra a jemně nasekané bylinky. Vmícháme špagety. V lívanečníku rozehřejeme olivový olej a smažíme malé placky. Ty necháme okapat na papírové utěrce.
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:477 Kategorie - Bezmasé těstoviny