Sépiové špagety se sušenými rajčaty

Tisk
( 0 volby )

Ingredience na 4 porce:
500 g sépiových špaget
hrubá mořská sůl
75 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
špetka drceného chilli
100 g nasekaných nakládaných sušených rajčat
kůra a šťáva z ½ biocitrónu
hrst nasekané petrželky

Popis přípravy:
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Slijeme je a necháme si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily. Zatímco se špagety vaří, rozehřejeme v pánvi na malém plamenu olej, k němu přidáme na plátky nakrájený česnek, chilli a nasekané sušené rajčata. Opékáme asi 1-2 minuty, dokud česnek nezměkne. Odstavíme z plotny, přidáme citrónovou kůru a šťávu. Poté do pánve přisypeme špagety a všechno dobře promícháme. Pokud jsou těstoviny příliš suchém, přidáme trochu vody, kterou jsme si nechali stranou. Osolíme podle chuti. Podáváme ozdobené petrželkou.