Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Citrónová bábovka s exotickým ovocem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 balení směsi na třené těsto
citrónová šťáva
strouhaná kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
moučkový cukr
100 g kumkvatů
1 malý ananas
1 papája
1 karambola
100 g angreštu
několik lístků meduňky na ozdobení

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto v prášku dáme do misky a přimícháme 6 lžic citrónové šťávy a kůry. Vložíme do vymazané malé bábovkové formy a pečeme cca 40 min. Zbytek citrónové šťávy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru, koláč několikrát propíchneme, pokropíme šťávou a necháme vychladit. Kumkvaty omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ananas a papáju oloupeme. Ananas rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část a dužinu nakrájíme. Papáju rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozkrájíme. Karamboly nakrájíme na plátky. Angrešt rozpůlíme. Plody promícháme, pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy, poprášíme cukrem a necháme odležet. Naplníme dutý vnitřek bábovky.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karbanátky z brambor a květáku

Ingredience:
230 g moučných brambor
230 g květáku
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř
1 vejce
1 bílek
rostlinný olej na smažení
opečené proužky slaniny na posypání
mletá paprika na poprášení

Popis přípravy:

Brambory nakrájené na kostičky uvaříme doměkka, scedíme je a rozmačkáme na kaši. Květák rozebraný na růžičky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Scedíme jej a vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme parmazán, osolíme a opepříme podle chuti a promícháme. Žloutek oddělíme od... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:22 Kategorie - Zeleninové jídla

Krémová karotková polévka

Ingredience:
3 lžíce másla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
350 g karotky
3,45 hrnku zeleninového vývaru
¾ lžičky mletého římského kmínu
2 řapíky celeru
120 g brambor
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky citrónové šťávy
2 bobkové listy
1,25 hrnku nízkotučného mléka
sůl a pepř
listy celeru na ozdobu

Popis přípravy:
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku a zvolna opékáme, až změknou. Přisypeme nakrájenou karotku a při nízké teplotě ji za... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Krémové polévky

Vánoční lososová delikatesa

Ingredience:
600 g lososa (filé)
500 g celeru
400 g ananasu
200 g dlouhozrnné rýže
100 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
4 mladé cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 červená feferonka
sůl a pepř
koriandr

Popis přípravy:
Nejdřív nadrobno nasekáme očištěný česnek i feferonku a v osolené vodě uvaříme rýži. Cibulky, ananas a celer nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a prudce opečeme. Zeleninovo-ovocnou směs pak přeložíme do zapékací... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Recepty na Vánoce

Kachna na medu a zázvoru

Ingredience:
1 kachna vcelku
2 špetky kmínu
2 dl polosuchého bílého vína
100 g lučního medu
100 g zázvoru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme. Sůl důkladně vetřeme do masa, i zevnitř, okořeníme pepřem a kmínem. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle, dáme do lisu na česnek a vymačkáme z něj šťávu. Smícháme s medem a směsí potřeme celou kachnu. Vložíme do pekáče, podlijeme horkou vodou a vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zprudka pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:6 Kategorie - Drůbeží maso

Bábovka z majonézy

Ingredience na 12 porcí:
375 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
250 ml mléka
250 ml majonézy
1 prášek do pečiva
1 lžička citrónové kůry
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Popis přípravy:
Do objemnější mísy dáme krystalový cukr spolu s majonézou. Důkladně smícháme a postupně přidáváme prosetou mouku, mléko, prášek do pečiva a nastrouhanou citrónovou kůru. Všechny ingredience mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:9 Kategorie - Bábovky



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84580 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:80143 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49069 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:47748 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36735 Kategorie - Palačinky a lívance