Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Citrónová bábovka s exotickým ovocem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 balení směsi na třené těsto
citrónová šťáva
strouhaná kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
moučkový cukr
100 g kumkvatů
1 malý ananas
1 papája
1 karambola
100 g angreštu
několik lístků meduňky na ozdobení

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto v prášku dáme do misky a přimícháme 6 lžic citrónové šťávy a kůry. Vložíme do vymazané malé bábovkové formy a pečeme cca 40 min. Zbytek citrónové šťávy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru, koláč několikrát propíchneme, pokropíme šťávou a necháme vychladit. Kumkvaty omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ananas a papáju oloupeme. Ananas rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část a dužinu nakrájíme. Papáju rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozkrájíme. Karamboly nakrájíme na plátky. Angrešt rozpůlíme. Plody promícháme, pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy, poprášíme cukrem a necháme odležet. Naplníme dutý vnitřek bábovky.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Medové krůtí kousky se zeleninou a rýží

Ingredience na 4 porce:
400 g horního krůtího stehna bez kosti a kůže
4 lžíce worcesterské omáčky
200 g zelených fazolových lusků
červená paprika
4 lžíce olivového oleje
3 lžičky medu
sůl
1 lžička mletého černého pepře
2 stroužky česneku
barevný pepř
petrželová nať

Popis přípravy:
Krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme jsi worcesterskou omáčku: 4 lžíce worsterské omáčky posypeme mletým černým pepřem a mícháním v ní rozpustíme med. Marinádou přelijeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:19 Kategorie - Drůbeží maso

Gnocchi s gorgonzolovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:
Gnocchi:
750 g brambor
2 žloutky
200 g hrubé mouky
trochu solamylu
špetka soli
Gorgonzolová omáčka:
100 g vlašských ořechů
200 g gorgonzoly
200 ml smetany ke šlehání
200 ml bílého vína

Popis přípravy:
Brambory omyjeme, 30 minut vaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou. Vál posypeme solamylem. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 4 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Noky

Tagliatelle s uzeným lososem a rukolou

Ingredience:
350 g těstovin tagliatelle
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
150 g uzeného lososa
50 g rukoly
sůl a pepř

Popis přípravy:

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Přidáme těstoviny, znovu přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut tak, aby byly při rozkousnutí uprostřed ještě pevné, al dente. Těsně před koncem doby vaření rozehřejeme v hluboké pánvi s těžkým dnem olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a minutu ho opékáme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:5 Kategorie - Těstoviny s masem

Horký nákup z granátových jablk

Ingredience:
změklé máslo na vymaštění
120 g moučkového cukru
120 g dužiny z granátových jablk
6 bílků
moučkový cukr na vysypání formiček

Popis přípravy:
Čtyři žáruvzdorné formičky o průměru 10 cm s obsahem asi 250 ml vymastíme změklým máslem a odložíme na chladné místo. Když máslo ztuhne, formičky vymastíme ještě jednou a opět je odložíme do chladu. Formičku naplníme do poloviny cukrem a potřeseme jí tak, aby se cukr přilepil na vrstvu másla. Nadbytečný cukr vysypeme a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:3 Kategorie - Sladké moučníky

Perníkové kolečka

Ingredience na 40 kusů:
500 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 ml mléka
25 g droždí
2 žloutky
2 lžíce moučkového cukru
1 balíček prášku do perníku
1 vejce na potření
špetka soli
Náplň:
200 g džemu
150 g mletých dětských piškotů
100 g mletých lískových oříšků
100 g moučkového cukru
1 lžička kakaa

Popis přípravy:
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, sůl a prášek do perníku. Přidáme kvásek, žloutky a olej.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Vánoční sladkosti



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84872 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(11) Zobrazení:80652 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49292 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:48551 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36920 Kategorie - Palačinky a lívance