Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Citrónová bábovka s exotickým ovocem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 balení směsi na třené těsto
citrónová šťáva
strouhaná kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
moučkový cukr
100 g kumkvatů
1 malý ananas
1 papája
1 karambola
100 g angreštu
několik lístků meduňky na ozdobení

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto v prášku dáme do misky a přimícháme 6 lžic citrónové šťávy a kůry. Vložíme do vymazané malé bábovkové formy a pečeme cca 40 min. Zbytek citrónové šťávy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru, koláč několikrát propíchneme, pokropíme šťávou a necháme vychladit. Kumkvaty omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ananas a papáju oloupeme. Ananas rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část a dužinu nakrájíme. Papáju rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozkrájíme. Karamboly nakrájíme na plátky. Angrešt rozpůlíme. Plody promícháme, pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy, poprášíme cukrem a necháme odležet. Naplníme dutý vnitřek bábovky.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rajčatová omáčka

Ingredience na 4 porce:
2 lžíce hladké mouky
kousek mrkve
kousek petržele
1 cibule
vývar podle potřeby
2 lžíce másla
250 ml rajského protlaku
sůl
mletá skořice
cukr
hladká mouka a máslo na jíšku

Popis přípravy:
Zeleninu nakrájame na malé kousky a orestujeme dorůžova. Zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Přidáme protlak, trochu skořice, pár kuliček pepře. Necháme dojít k varu, zahustíme jíškou a ještě chvíli vaříme. Poté omáčku přecedíme a dochutíme podle potřeby solí a cukrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Omáčky

Řezy s marshmallows a bílou čokoládou

Ingredience na 16 kousků:
360 g bílé čokolády
125 g pěnových bonbonů Marshmallows
1 hrst sušených brusinek
120 g hrubě nasekaných lískových oříšků
½ hrnku strouhaného kokosu
plátkový kokos na ozdobu

Popis přípravy:
Čokoládu nalámeme a dáme rozpustit do vodní lázně nebo do mikrovlnné trouby na 1-2 minuty na střední výkon. Každých 30 vteřin otevřeme dvířka a promícháme ji. Marshmallows nakrájíme na větší kousky. Smícháme čokoládu, brusinky, ořechy a kokos a směs vylijeme na menší plech vyložený... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Nepečené moučníky

Salát z pekingského zelí se slaninou

Ingredience:
1,5 kg pekingského zelí
200 g plátků anglické slaniny
2 cibule
1 lžíce semínek fenyklu
8 lžic bílého ócta balsamico
6 lžic oleje
1 tlustá slaná tyčka
3 lžíce másla
1 snítka hladké petrželové natě
sůl a pepř

Popis přípravy:
Zelí očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, košťál vyřežeme. Pak zelí nakrájíme na jemné nudličky, posypeme solí a rukama promísíme. V pánvi nasucho opečeme plátky slaniny dokřupava. Vybereme, necháme vychladnout a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fenyklová semínka... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Zeleninové saláty

Rychlé polevy na lité koláče

Bílková poleva
Ingredience:
450 g moučkového cukru
3 bílky
5 lžic horké vody

Popis přípravy:
Prosetý moučkový cukr smícháme s bílky a horkou vodou. Směs třeme vařečkou nebo elektrickým šlehačem tak dlouho, dokud poleva nezhoustne a nezbělá.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:2 Kategorie - Koláče

Jehněčí v alobalu

Ingredience na 4 porce:
600 g jehněčího masa
120 g másla
šťáva z 1 citrónu
tymián
sůl a pepř

Popis přípravy:
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme a dáme do misky. Máslo necháme rozpustit a smícháme se šťávou z citrónu. Ochucené máslo přidáme k masu, promícháme a necháme v chladu nejméně 6 hodin. Maso rozdělíme na 4 části, každou dáme na kus alobalu, přidáme snítku tymiánu a zabalíme. Balíčky dáme na plech a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Velikonoční recepty



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:85580 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(11) Zobrazení:82328 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:50910 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49978 Kategorie - Palačinky a lívance

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:37556 Kategorie - Palačinky a lívance