Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Citrónová bábovka s exotickým ovocem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 balení směsi na třené těsto
citrónová šťáva
strouhaná kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
moučkový cukr
100 g kumkvatů
1 malý ananas
1 papája
1 karambola
100 g angreštu
několik lístků meduňky na ozdobení

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto v prášku dáme do misky a přimícháme 6 lžic citrónové šťávy a kůry. Vložíme do vymazané malé bábovkové formy a pečeme cca 40 min. Zbytek citrónové šťávy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru, koláč několikrát propíchneme, pokropíme šťávou a necháme vychladit. Kumkvaty omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ananas a papáju oloupeme. Ananas rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část a dužinu nakrájíme. Papáju rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozkrájíme. Karamboly nakrájíme na plátky. Angrešt rozpůlíme. Plody promícháme, pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy, poprášíme cukrem a necháme odležet. Naplníme dutý vnitřek bábovky.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Džem s hroznem a ananasem

Ingredience na 5 sklenic po 250 ml:
800 g ananasu
3 svitky skořice
500 g bílých hroznů
50 g kořenu zázvoru
500 g želírovacího cukru 2:1

Popis přípravy:
Z ananasu odřežeme slupku a vyřízneme tužší střed. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do kastrolu s hrubým dnem, podlijeme asi 100 ml vody a přidáme skořici. Ananas pozvolna vaříme do změknutí přibližně 30 mnut. Bobule bílých hroznů, pokud možno bez pecek, odtrháme, umyjeme a necháme odkapat. Nasypeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:23 Kategorie - Zavařené ovoce

Masopustné koláčky

Ingredience:
Těsto:
80 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
400 g polohrubé mouky
200-250 ml mléka
30 g droždí
1 lžička cukru do kvásku
1-2 žloutky na potření
Maková náplň:
120 g pomletého máku
60 g moučkového cukru
trochu mléka dle potřeby
švestkové povidla
loupané mandle
třešňový kompot
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
1 žloutek
30 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
15 g Zlatého klasu
sterilované broskve
Drobenka:
60 g mouky
40... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - z kynutého těsta

Ředkvičková pochoutka

Ingredience:
50 g vlašských ořechů
2 červené řepy
1 černá ředkev
8 červených ředkviček
1 řapíkatý celer
1 bílý jogurt
1 citrón
sůl
jarní bylinky na ozdobu

Popis přípravy:

Nejdřív očistíme a nahrubo nastrouháme ředkev, červené ředkvičky a také červenou řepu. Ořechy nadrobno nadrtíme na kousky, řapíkatý celer nasekáme. Vše nasypeme do větší mísy, přidáme bílý jogurt, šťávu z citrónu a sůl. Salát promícháme, vložíme asi na 10 minut do lednice, následně podáváme.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:9 Kategorie - Zeleninové saláty

Sumec na bazalce

Ingredience:
1 kg sumce (filé)
2 citróny
2 lžíce sardelové pasty
1 lžíce bazalky
1 svazek petrželové natě
1 svazek pažitky
sůl a pepř

Popis přípravy:
V menší nádobě smícháme sardelovou pastu se šťávou z jednoho citrónu. Přidáme bazalku, nadrobno nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme a necháme na chvíli odstát. Jednotlivé kousky ryby nejdřív osolíme, opepříme, potřeme hotovu směsí a obložíme dvěmi plátky citrónu. Zabalíme do alobalu a dáme na asi 25 minut péct... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Ryby a mořské plody

Bramborový závin

Ingredience:
1 sáček bramborových knedlíků v prášku
1 vejce
švestková povidla
1 lžička rumu
mletá mák
cukr
máslo

Popis přípravy:
Vejce rozšleháme s množstvím vody podle návodu na sáčku, vlijeme je do knedlíkové směsi a zpracujeme těsto. Rozválíme je na plát, potřeme povidly smíchanými s rumem a srolujeme. Závin zabalíme do utěrky nebo ubrousku a spolu s ubrouskem vložíme do vroucí vody se špetkou soli. Vaříme asi 20 minut, pak závin vyjmeme a nakrájíme na plátky. Plátky... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:10 Kategorie - Večeře



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:86154 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:84009 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:52673 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:50462 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(24) Zobrazení:38391 Kategorie - Pizza